GARY DRANOW AND THE MANIC EMOTIONS – NEVER GIVE UP (EP)

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

‘Gary Dranow And The Manic Emotions’ is een rockformatie uit Park City, een stadje in het noorden van de Amerikaanse staat Utah. De centrale figuur is gitarist en songschrijver Gary Dranow die alvorens aan een muzikale carrière te starten ook al actief was als motorcross-kampioen, modeontwerper, ski-instructeur, hypotheekmakelaar en oprichter van een academie.

Eind maart 2024 bracht hij een vijf songs tellende EP op de markt onder de titel “Never Give Up”, iets wat ons een beetje een weergave lijkt te zijn van zijn levensverhaal met al die hierboven vermelde activiteiten. Hij heeft trouwens als sinds zijn 12e levensjaar muziek gespeeld in diverse groepjes en hij lijdt ook aan ‘Bipolar 1-disorder’ waardoor hij het ene moment manisch actief en vol energie is (vandaar de groepsnaam ‘Manic Emotions’) en het volgende ogenblik onconfortabel irriterend kan zijn voor zijn omgeving. Over zijn beleving van die psychische afwijking heeft hij nummers geschreven voor zijn vorig jaar uitgekomen studioplaat “Destiny Road”.

In de vijf songs op “Never Give Up” is hij wat milder in zijn teksten door het besef dat het genieten van een bepaalde levenskwaliteit eigenlijk boven alles gaat. Niet hij maar Caspar Aesthetic is de leadzanger van deze nummers die daarover zingt in de als ballad opgevatte titeltrack die u op de eerste video kunt beluisteren. Naast Gary Dranow speelt ook Chris Zoupa op gitaar en basgitaar en Jason Jones speelt mee op drums. Ook de volgende song “Bodywise” die u op de tweede audiovideo meekrijgt is een meer melodieuze ballad. Gary’s eerbetoon aan Jimi Hendrix in “Jimi’s Song” is eerder rustig van aard, terwijl het nummer “Shimmering” dan weer ‘full speed’-hardrock is. Afsluiter “Ripping” is een powerrocksong waarin Caspar Aesthetic zijn sterke kwaliteiten als rockzanger tenvolle kan tonen.

(valsam)

 


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: GARY DRANOW AND THE MANIC EMOTIONS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.